3 motive pentru care sa-ti inscrii copilul la Ateliere de Creatie

Ateliere de Creatie Piticool – cum ne putem dezvolta in joaca

Cresterea unui copil si educarea acestuia sunt doua aspecte foarte importante in viata celor mici si a parintilor. Intr-un cadru organizat cum sunt clasicele ateliere de creatie, copiii pot da frau liber imaginatiei si pot socializa.

Ambianta oferita de noi, in cadrul acestor ateliere de pictura si mini gradini pentru copii, este elementul cheie pentru o educatie plina de inspiratie.

Intrucat mintea celor mici debordeaza de povesti si imagini creative, stimularea activitatii cerebrale din aceasta arie este de un real folos in viitor. Pornind de la sisteme de invatamant particulare, pana la cele de stat, toate au nevoie de activitati pentru copii, supervizate de specialisti in domeniu.

3 motive pentru care sa-ti inscrii copilul la Ateliere de Creatie 1

Cu experienta si o pasiune pentru lumea handmade, atelierele organizate de Piticool ii transforma pe cei mici, in adevarati artisti.

Iata principalele motive pentru care sa-ti inscrii copilul la ateliere noastre de creatie:

  1. Stimularea imaginatiei si a puterii creatoare

Exersand pictura intr-un mediu organizat, copilul isi dezvolta pasiunea pentru estetic si creativitatea. Folosite mai apoi in cadrul activitatilor profesioniste, aceste aptitudini pot servi pentru job-uri in design, grafica, pictura, advertising si altele.

Pentru cei mici, desenul actioneaza ca o meditatie, tinandu-le mintea ocupata doar de jocul cromatic si de rezultatul pe care vor sa-l redea. Sub indrumarea noastra, grupurile de copii descopera noi idei si imagini pe care nu le regasesc in mediul de zi cu zi.

  1. Dezvoltarea aptitudinilor sociale si de grup

Copiii de diferite varste se pot integra perfect in grupuri unite de activitati fizice, cum ar fi pictura sau crearea de obiecte handmade. Pornind de la sistemul de invatamant Montessori care a dat rod celui mai cunoscut personaj din momentul de fata – Mark Zuckerberg, (fondatorul Facebook), cursurile de creatie stau la baza socializarii.

Copiii vor invata sa interactioneze cu ceilalti, sa le respecte ideile si alegerile si sa lege relatii noi de prietenie. Cooperarea este mai stimulanta pentru copii decat competitivitatea (care poate naste frustrari). Prin acest atelier de creatie, se obtine o stare de buna dispozitie si de prietenie, indiferent de varsta sau de origine.

  1. Intarirea relatiei copil-parinte

In cadrul cursurilor de creatie pentru copii si parinti realizate de echipa noastra, orice familie isi poate stabili o legatura mai puternica, intr-un mod armonios. Fie ca va inscrieti la atelierul de pictura pe tricouri sau la cel de realizarea unei mini-gradini, veti descoperi o alta latura a personalitatii dumneavoastra si a copilului. Pentru ca, de multe ori, viata de zi cu zi este foarte aglomerata, parintele poate pierde din timpul ce l-ar putea petrece cu cel mic.

Intarirea relatiei mama/ tata- copil sta la baza construirii unei personalitati complete a tanarului.

Prin inscrierea la aceste Ateliere de Creatie in Bucuresti, regasiti o oaza de liniste, plina de povesti gata sa prinda viata.

Echilibrul emotional al copilului este si el intarit zi de zi prin aceste cursuri interactive, alaturi de grupuri cu ocupatii similare.

Pentru toate acestea, dar si pentru a vedea mandria din ochii copilului dupa realizarea obiectelor proprii handmade, alegerea unei activitati de weekend cu cei mici este imperios necesara.