Politica de Confidentialitate

Politica de Confidentialitate, securitatea datelor cu caracter personal

Firma S.C. PITICOOL ART S.R.L. este un operator de date cu caracter personal in sensul Regulamentului UE 2016/679 (GDPR), are sediul social in BUCURESTI, SECTOR 4, B-DL GHEORGHE SINCAI nr.9, Cod fiscal: 37047290, inregistrat in Registrul Comertului J40/1618/2017, telefon 0726.075.929, email office@piticool.com denumit pe parcursul acestui document Piticool.com

Datele de contact ale Responsabilului cu protectia datelor sunt: e-mail: info@piticool.com, tel. 0768 321 906.

Scopul colectarii datelor cu caracter personal este vanzarea produselor si serviciilor de pe Piticool.com (cu toate activitatile conexe cum ar fi procesarea comenzii, livrare, plata, facturare etc.), servicii de relatii cu clientii si activitati de marketing pentru propriile nevoi ale Piticool.com.

Pentru securitatea datelor in tranzit prin intermediul site-ului www.piticool.com folosim un certificat Comodo SSL pentru a securiza datele tranzactiilor facute de client online. Orice date transmise si colectate in timpul inregistrarii unei comenzi sunt securizate printr-un algoritm puternic de criptare.

Temeiurile legale ale prelucrarii acestor date sunt:

  • executarea contractului si pasii preliminari pentru acest contract (art. 6(1) b GDPR) – pentru datele colectate prin formularul de comanda sau datele primite ca urmare a serviciilor de relatii cu clientii;
  • obligatii legale (art. 6 (1) c GDPR) pentru datele necesare pentru facturare;
  • consimtamant (art 6 (1) a GDPR) pentru datele folosite pentru marketing pentru vizitatorii siteului (e.g. abonarea la newsletter, cookie-uri de marketing etc.);
  • interesul legitim (art 6 (1) f GDPR) pentru datele folosite pentru marketing pentru clientii actuali (legea 506/2004 art 12 (2)) ai Piticool.com, securitatea site-ului propriu Piticool.com (considerent 49 GDPR) si datele folosite intern pentru optimizarea site-ului propriu Piticool.com (anonimizate).

Piticool.com colecteaza date personale de la utilizatorii sai in trei modalitati:

  • direct de la utilizator
  • date de trafic, de la browserul utilizatorului
  • prin intermediul cookie-urilor.

Date personale colectate direct

Cand accesati Piticool.com sau atunci cand va creati un cont sau va plasati o comanda va putem cere numele, prenumele si/sau adresa de email, ca si alte date necesare pentru contractare , livrarea sau facturare.

Aceste date sunt pastrate pentru o perioada de 3 ani de la terminarea contractului (aceasta fiind perioada de prescriptie generala). Date din facturi sunt pastrate 10 ani. Daca nu ne dati aceste date, vom fi in imposibilitatea de a onora comanda dvs.

Cand accesati serviciile de asistenta va putem cere o adresa de email sau numarul de telefon.

Datele colectate in acest fel sunt pastrate pentru o perioada egala cu durata contractului, cand este cazul. Aceste date sunt folosite, de exemplu, in scopul contactarii dvs. pentru a solutiona o reclamatie/solicitare a dvs.

Putem solicita si alte date care pot constitui date cu caracter personal numai in masura in care sunt necesare pentru aceste scopuri.

De asemenea, atunci cand va inscrieti la newsletter-ul nostru, va rugam sa ne dati o adresa de email, un nume, ca si alte informatii necesare pentru personalizarea comunicarii catre dvs.

Aceste date sunt pastrate pana la revocarea consimtamantului sau pana cand activitatea dvs. ne arata ca nu mai sunteti interesati de comunicarea noastra.

Date de trafic

Atunci cand vizitati un site web, indiferent de dispozitivul folosit, dezvaluiti anumite informatii despre dvs., precum adresa dvs. IP, ora vizitei dvs., locul de unde ati intrat in site-urile noastre, paginile vizitate.

Piticool.com, ca si alti operatori, inregistreaza aceste informatii pentru o perioada de timp determinata. Piticool.com foloseste servicii externe de analiza a traficului, cum ar fi Google Analytics. Pe baza consimtamantului dumneavoastra, Google va analiza in numele nostru modul in care dumneavoastra folositi site-ul piticool.com. In acest scop, folosim, printre altele, Cookie-urile detaliate in tabelul de mai sus. Informatiile colectate de Google in legatura cu folosirea piticool.com de catre dumneavoastra (spre exemplu, URL-ul de trimitere, paginile noastre web pe care le vizitati, tipul browserului dumneavoastra, setarile de limba, sistemul dumneavoastra de operare, rezolutia ecranului) vor fi trimise unui server Google din Statele Unite, unde vor fi stocate si analizate; rezultatele corespunzatoare ne vor fi ulterior facute disponibile intr-o forma anonimizata. In acest proces, datele referitoare la datele de trafic nu vor fi atribuite adresei IP complete pe care o folositi. Google este certificat in conformitate cu standardele EU-US Privacy Shield, care asigura un nivel adecvat de protectie al datelor in ceea ce priveste prelucrarea datelor de catre Google in SUA.

Pentru mai multe informatii despre Google Analytics va rugam sa consultati Google Analytics Terms of ServiceGoogle Analytics security and privacy principles, si Google Privacy Policy.

Puteti sa va retrageti consimtamantul privind analiza web in orice moment fie prin descarcarea si instalarea unui Browser Plugine, fie prin gestionarea consimtamantului dumneavoastra prin setarile de cookies.

Aceste date sunt folosite exclusiv de catre Piticool.com pentru imbunatatirea site-ului si serviciilor noastre, dar si pentru asigurarea securitatii site-ului nostru.

Piticool.com are activa functia de anonimizare a IP-urilor dumneavoastra, pentru ca sa nu poata fi utilizate de Google in alt scop decat cel necesar pentru analiza traficului inregistrat pe Piticool.com.

Piticool.com poate utiliza sau implementa plug-inuri retelelor de socializare ale unor terti. In general, interactiunea dvs. cu un plug-in ofera posibilitatea tertului sa colecteze unele informatii despre dvs., inclusiv adresa IP, informatii din antetul paginii si informatii despre browser.

Piticool.com a implementat urmatoarele butoane de socializare: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, Pinterest.

Ce cookies-uri folosim?

Piticool.com foloseste cookie-uri per sesiune, fixe si cookie-uri third party (third party – cookie-urile plasate de terti)

  • Cookie-uri de sesiune – Un „cookie de sesiune” este un cookie care este sters automat cand utilizatorul isi inchide browserul.
  • Cookie-uri persistente sau fixe – Un „cookie persistent” sau „fix” este un cookie care ramane stocat in terminalul utilizatorului pana cand atinge o anumita data de expirare (care poate fi in cateva minute, zile sau cativa ani in viitor) sau pana la stegerea acestuia de catre utilizator, in orice moment, prin intermediul setarilor browserului.

Piticool.com poate folosi cookie-uri pentru a facilita stocarea si urmarirea preferintelor dvs., dar si pentru optimizarea site-ului noastru, inclusiv personalizare, sau pentru marketing. În ceea ce priveste serviciile externe Piticool.com care plaseaza cookie-uri (third party) in momentul navigarii pe siturile Piticool.com scopul acestora este de marketing, analiza a traficului sau alte personalizari, conform detaliilor de mai jos:

Nume cookieScopDurata
Google analyticsAnaliza traficului50 de luni

Utilizatorii care nu doresc utilizarea cookie-urilor de terte parti, pot folosi setarile browserului preferat pentru stergerea sau blocarea acestora sau folosirea unor plugin-uri de browsere care fac acelasi lucru:

Internet Explorer – http://windows.microsoft.com/ro-ro/internet-explorer/delete-manage-cookies
Mozilla Firefox – http://support.mozilla.org/ro/kb/cookie-urile
Google Chrome – http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=ro&answer=95647
Safari – https://support.apple.com/kb/PH19214?viewlocale=ro_RO&locale=en_US

Destinatari ai datelor

  • furnizorul de servicii de curierat
  • furnizorul de servicii gazduire web
  • alte parti, cum ar fi autoritatile si institutiile publice, contabilii, auditorii, avocatii si alti consultanti externi, a caror activitate implica necesitatea cunoasterii acestor date sau acolo unde legea ne obliga sa facem aceasta dezvaluire, respectand dispozitiile legale incidente

De asemenea, putem dezvalui datele tale personale unor terte parti in urmatoarele cazuri:

  • Daca ne dai consimtamantul tau pentru aceasta dezvaluire;
  • Catre persoane care demonstreaza ca actioneaza legal in numele tau;

Toti imputernicitii cu care lucram sunt in Uniunea Europeana, iar cei din Statele Unite sunt inrolati in cadrul programului Scutului de confidentialitate (Privacy Shield) Statele Unite – Uniunea Europeana.

Ce drepturi ai?

Prin citirea acestui document ai luat la cunostinta faptul ca, in conditiile prevazute de legislatie, in calitate de persoana vizata, beneficiezi de urmatoarele drepturi:

  • Dreptul de retragere a consimtamantului. Iti poti retrage consimtamantul asupra prelucrarii datelor tale personale in orice moment, chiar daca ni l-ai oferit inainte.
  • Dreptul de opozitie fata de prelucrarea datelor. Ai acest drept prin transmiterea unei solicitari in orice moment, din motive legate de situatia particulara in care te afli, ca datele care te vizeaza sa fie prelucrate in temeiul interesului legitim al S.C. PITICOOL ART S.R.L. sau in temeiul interesului public, cu exceptia cazurilor in care S.C. PITICOOL ART S.R.L. poate demonstra ca are motive legitime si imperioase care justifica prelucrarea si care prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor persoanelor vizate sau ca scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta; de asemenea, dreptul la opozitie poate fi exercitat in orice moment, in mod gratuit si fara nicio justificare, ca datele care te vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct.
  • Dreptul de acces la date. Utilizatorii au dreptul de a afla daca proprietarul le proceseaza datele, dreptul de a obtine divulgarea anumitor aspecte privind prelucrarea si dreptul de a obtine o copie a datelor aflate in proces de prelucrare.
  • Dreptul la rectificare. Utilizatorii au dreptul de a verifica acuratetea datelor lor personale si de a cere sa fie actualizate sau corectate.
  • Dreptul la restrictionarea prelucrarii. Utilizatorii au dreptul, in anumite conditii, sa restrictioneze prelucrarea datelor lor. In acest caz, proprietarul nu va procesa datele respective pentru niciun alt scop decat stocarea lor.
  • Dreptul la stergerea datelor. Acest drept este aplicat in anumite conditii: daca datele nu mai sunt necesare in indeplinirea scopului pentru care au fost colectate, daca a fost retras consimtamantul, daca s-a exercitat dreptul de opunere, daca au fost prelucrate ilegal, pentru respectarea unor obligatii legale sau au fost colectate in legatura cu oferirea de servicii ale societatii informationale conform dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub incidenta caruia se afla operatorul.
  • Dreptul la portabilitatea datelor. Utilizatorii au dreptul de a primi datele personale intr-un format structurat, comun si usor de citit dar si dreptul ca aceste date sa fie transmise de catre S.C. PITICOOL ART S.R.L. catre alt operator de date, in masura in care sunt indeplinite conditiile prevazute de lege.
  • Dreptul de a depune o plangere / reclamatie la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sau de a te adresa instantelor competente.

Conform articolului 12.6 al GDPR, cand iti exerciti oricare dintre aceste drepturi, S.C. PITICOOL ART S.R.L., ca operator de date, isi rezerva dreptul de a cere o dovada a identitatii tale. Te rugam sa fii constient ca datele cerute pentru dovedirea identitatii vor fi sterse imediat ce iti raspundem la cerere.

Suntem obligati sa iti raspundem in interval de o (1) luna la toate cererile de exercitare a acestor drepturi. Aceasta perioada poate fi extinsa la doua (2) luni pentru cererile complexe sau cu un volum foarte mare. Informatiile furnizate precum si masurile luate in exercitarea drepturilor mai sus mentionate iti sunt oferite de S.C. PITICOOL ART S.R.L. in mod gratuit. Cu toate acestea, in cazul in care cererile sunt nefondate sau excesive (repetitive), putem fie sa iti percepem o taxa fie sa refuzam cererea.

Pe baza unei cereri trimise pe adresa de email info[at]piticool.com, puteti cere, in mod gratuit, sa vi se confirme faptul ca datele personale sunt sau nu procesate.

Pe baza unei cereri trimise pe adresa de email info[at]piticool.com, va puteti exercita dreptul de interventie asupra datelor, dupa caz:

  • rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, in special a datelor incomplete sau inexacte;
  • transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date;
  • notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele, daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.

De asemenea, S.C. PITICOOL ART S.R.L. poate furniza datele cu caracter personal ale Cumparatorului altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora si numai in scopurile mentionate la punctul 7.3., prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza:

– furnizorilor de servicii de curierat, furnizorilor de servicii de marketing, furnizorilor de servicii de plata/bancare, telemarketing sau alte servicii, furnizate de companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a produselor noastre, asigurători.

Informatiile Cumparatorului cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

Modificari ale politicii de confidentialitate

Orice modificari aduse politicii de confidentialitate vor fi publicate pe aceasta pagina si, in cazul in care modificarile sunt importante, vom afisa o notificare cu o mai mare vizibilitate sau va vom solicita acordul. Va rugam sa verificati periodic aceasta pagina pentru a vedea orice modificari sau actualizari ale acestei politici.