Calendar educativ pentru activitati in gradinita sau scoala – Calendarul Naturii, emotii, zilele saptamanii, lunile anului, anotimpurile, starea vremii
* La comanda mai mare de 5 produse beneficiezi de REDUCERE 15%.
* Prezenti pe SEAP, cont Trezorerie
- Varsta: Calendarul educativ pentru prescolari si scolari realizat din fetru este recomandat copiilor cu varsta intre 3 si 12 ani.
- Structura: are 70 de elemente in 7 sectiuni: data, ziua, luna, anul, anotimpul, vremea si starea de spirit.
- Dimensiune: 70cm / 90 cm * se poate adauga la cerere prezenta, contracost 45 lei
Calendarul naturii din fetru – detalii produs:
- Materialul din care este confectionat calendarul este un fetru de calitate, fapt ce-i confera insusiri deosebite ca accesoriu de lucru in activitatile senzoriale.
- Elemente ce alcatuiesc calendarul au dimensiune optima, astfel incat sa poata fi pastrate in siguranta si manevrate usor.
- Prinderea elementelor se face cu banda de arici.
- Calendarul are ca sistem de prindere doua agatatori textile
- Fiecare element in parte este brodat sau imprimat termic oferindu-i astfel durabilitate si siguranta la folosirea de lunga durata.
- Calendarul are atasat un buzunar din fetru pentru depozitarea elementelor individuale, astfel se limiteaza posibilitatea pierderii acestora in timp.
- Contine un numar de 70 elemente (7 zile / 12 luni / 5 ani/ 12 numere/ 5 starea vremii / 4 emotii / 20 accesorii de aplicat in copacul anotimpurilor precum frunze, flori, fulgi de nea si alte elemente decorative stabile)
- Intretinere: suprafata se curata usor, cu o carpa usor umeda. Nu este indicat a se spala ori usca.
Calendar copii senzorial: util pentru activitati la gradinita si la scoala
Incepand de la gradinita, cei mici se deprind cu notiunile de timp, de vreme. Mai apoi, la scoala procesul de invatare devine mai serios, mai aplicativ. Doamnele educatoare, iar mai tarziu doamnele invatatoare afiseaza zilnic calendarul, iar copiii, pe rand, invata sa potrvieasca elemente: ziua, data, luna, anul, cum e vremea, in ce luna suntem si in ce zi a saptamanii.
Elementele calendarului educativ pentru prescolari si scolari au culori diferite, ajutandu-i astfel pe copii sa identifice mai usor diverse concepte. Gruparea sugestiva a partilor ofera celor mici suport in memorarea vizuala.
Un asemenea calendar se potriveste bine metodei pedagogice de invatare Montessori, cei mici fiind stimulati sa experimenteze si sa lucreze cu mainile.
Cei de la Montessori pun mare pret pe dezvoltarea simtului tactil, din acest motiv dezvoltarea senzoriala se constituie drept baza de construire a realitatii.
In conceptul de explorator senzorial, copilul este incurajat sa traiasca folosindu-si cele cinci simturi ale sale. Dintre acestea, dezvoltarea simtului tactil reprezinta o tinta principala a invatamantul modern de azi, axat pe copil, pornind de la cei mai mici invatacei din gradinita pana la scolarii din clasele primare.
Pentru copii, pedagogia Montessori considera ca procesele senzoriale pot sustine baza invatarii si experientei copilului.
Cu astfel de materiale senzoriale, copiii pot prinde mai usor informatiile, fiind astfel capabili sa deosebeasca si sa clasifice obiectele din jur.
Noi recomandam acest calendar de la varste fragede pentru ca cei mici au capacitatea sa perceapa experientele senzoriale inca de cand se nasc. Folosindu-si simturile, copiii pot descoperi lumea din jur.
Calendarul educativ se poate constitui drept suport concret senzorial in activitatea de cunoastere, intelegerea realitatii fiind doar dirijata de catre cadrul didactic.
Beneficiile oferite de acest calendar prescolarilor si scolarilor din clasele primare
Aceasta metoda de invatare senzoriala poate fi folosita cu succes incepand din gradinita pana la clasele primare.
Calendarul poate fi un material didactic eficient, fiind construit prin analogie cu elementele reale, avand trasaturi esentiale, semnificative. Acesta ofera practic o buna schematizare a realului, copiii dobandind informatii intr-un mod placut, in ritmul fiecaruia de percepere.
Acest calendar educativ senzorial din fetru, util in activitatiile de la scoala si gradinita, are urmatoarele avantaje:
- ofere o crestere armonioasa si creativa in perspectiva dezvoltarii gandirii si personalitatii copilului
- poate fi utilizat cu succes in explorarea senzoriala si dezvoltarea simtului tactil de la cele mai mici varste
- la clasa pregatitoare si la clasele primare isi are utilizare zilnica in minuta alocata calendarului naturii de catre cadrul didactic
- stimuleaza lucrul in echipa
- copilul deprinde mai usor diverse concepte, precum este cel de scurgere a timpului
- se poate constitui intr-un obiect sigur si non-toxic, folosit de cadru didactic pentru relationare mai usoara cu copiii.
Calendarul din fetru este o modalitate simpla pentru copii de a-si insusi diverse notiuni. Avantajul major este ca cei mici pot prinde in ritmul lor, indiferent de cat de cuminti, agitati, hiperkinetici, interiorizati, vioi, nervosi, anxiosi, ordonati ori sensibili sunt.
Spre deosebire de calendarul naturii din lemn, acesta este mult mai sigur pentru copii, pentru ca nu zgarie, nu inteapa.
Recenzii
Nu există încă recenzii.